Imádság az édesanyákért

cikk, 2018.04.05. 07:47, szerző: sodi

anya2

Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap lelki pillérét- ahogy minden évben- egy imádság adja. Az idei évben Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök irta le gondolatait az édesanyákról.
Kérjük, a zarándoknap során imádkozzuk e sorokat tiszta, gyermeki szívvel!

Mennyei Atyánk!

A Biblia nem csak atyához, hanem édesanyához is hasonlít téged. Te olyan Isten vagy, aki sohasem feledkezik meg gyermekeiről, aki megrendülsz, ha a gyermekeid szenvedését látod, olyan Isten, akinek anyai szíve van.
Hálát adunk Neked az Édesanyákért!
Hálát adunk az Édesanyánk szeretetéért, minden áldozatáért, hitéért, édesapánk iránti hűségéért, tiszteletéért, odaadásáért.
Áldd meg Édesanyánkat, jutalmazd őt bőségesen kegyelmeddel, békéddel, vigasztalásoddal. Urunk, könyörgünk hozzád minden Édesanyáért.
Adj nekik nagy szívet, a Tiedéhez hasonlót. Adj nekik szeretetet, tiszteletet, hűséget a férjük iránt. Add, hogy családjuk erős oszlopai és szíve lehessenek, akik kedvességükkel, szeretetükkel teszik igazi otthonná a családi fészket férjük és gyermekeik számára. Adj nekik sziklaszilárd, Benned gyökerező hitet, adj nekik erőt a mindennapi sok-sok áldozathoz és szolgálathoz. Add, hogy örömüket leljék minden szolgálatban, amit a családjukért tesznek, és jutalmazd őket a kisgyermekek szeméből sugárzó fénnyel, köszönettel. Add, hogy hiteles és szép életükkel tudják továbbadni a hit kincsét gyermekeiknek, tudják gyermekeiket odavezetni Hozzád, aki minden gyermek legfőbb nevelője és tanítómestere vagy. Add, hogy az Édesanyák bátran mondjanak igent az életre, adják tovább az élet hatalmas kincsét éppoly bőkezűen, mint amilyen ingyenesen ők maguk is kapták ezt a kincset.

Istenünk, áldd meg az Édesanyákat!
Ámen.