Imádság az édesapákért

cikk, 2018.04.05. 07:47, szerző: sodi

anya2

Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap lelki pillérét- ahogy minden évben- egy imádság adja. Az idei évben Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök irta le gondolatait az édesapákról.
Kérjük, a zarándoknap során imádkozzuk e sorokat tiszta, gyermeki szívvel!

Mennyei Atyánk!

Te vagy minden ember irgalmas, szerető Atyja.
Örömödet leled gyermekeidben.
Nem elítélni, hanem fölemelni akarsz minket.
Hálát adunk az édesapákért, akik azt a küldetést kapták, hogy a Te atyai jóságod, bölcsességed, gondviselésed követei és megvalósítói legyenek gyermekeik felé.
Hálát adunk minden fáradozásukért, szeretetükért. Segítsd Urunk az édesapákat!
Adj nekik erős és mély hitet, hogy a Te Forrásodból merítve tudjanak mindig fényt, örömet vinni a feleségük, a családjuk életébe!
Adj nekik nagy szívet, hogy hűségesen egy életen át szeretni és tisztelni tudják feleségüket, és igyekezzenek őt boldoggá tenni.
Add meg nekik a kegyelmet, hogy viszonzásul ők is megkapják feleségük és gyermekeik tiszteletét és szeretetét.
Adj nekik bölcsességet, türelmet, hogy gyermekeikre kellő időt szenteljenek, tudásukkal, hitükkel, hazaszeretetükkel, becsületességükkel életre szóló példa lehessenek a számukra.
Adj nekik kitartást a munkában, nagylelkűséget a közösségért végzett szolgálatokban, bátorságot a hiteles értékekért való kiállásban és küzdelemben. Szent József, a szent család hűséges őre, légy oltalmazója az édesapáknak!
Boldogságos Szűz Mária, Magyarország Nagyasszonya, a Te pártfogásodba ajánljuk az édesapákat, segítsd őket, hogy családjaink sziklái, erőforrásai lehessenek, Ámen.