Kőszeg-Rőtfalvára

, 2020.08.13. 10:15, szerző: sodi

zarándok jó

Zarándoklat vezető: Molnárné Katalin 06 30 617 6415

null ***** kiépített főútvonal

Indulás: 2021. augusztus 15.-én 12:45 órakor a Kőszeg ,Jézus Szíve templomtól.
Hagyományos Rőtfalvi /Rattersdorf/ Bgl./ magyar zarándoklatunkat az idén is a nemzetközi Mária út lila jelzésén, Kőszegről a Gyöngyös völgyében, az Andalgón keresztül tartjuk, mely akadálymentes, BABAKOCSIVAL is járható!
A német ajkú szomszéd településünk Búcsúnapját,délelőtt a környékbeli horvátok, délután a környékbeli magyarok, tisztelik meg, prosetio-val, évszázadok óta.

Zarándoklat útvonala: Hősök kapuja-Szent Imre- Bencés templom-Kálvária I.stáció- Szent Antal kápolna, Andalgó- B103 jelű határkő,-"Szent Hubertusz" kápolna, Szent Kút kápolna-Nagyboldogasszony Templom, Rőrfalva.

Táv 6 km.,szintkülönbség 30 m.
Csatlakozni bárhol lehet.
Ének-ima füzetet a Máriaút Egyesület minden gyalogos résztvevőnek biztosít.  A magyar nyelvű Szentmise 15 órakor kezdődik.
Italról, ételről, esőkabátról, arcképes igazolványról. mindenki maga gondoskodik.(vurstliban csak EUR-al lehet fizetni ,de a részvétel ingyenes)
Visszafelé (17:00 tól ) is a lila Mária úton jövünk, zarándok közösségben, a szokásos módon. Lehet saját felelőségre a Mária-út, újonnan felfestett, sárga jelzésén is egyénileg kirándulni ! (Rőtfalva-Hétforrás-Pintér tető-Kálvária 12 km)

További részletek: a Jézus Szíve templom hirdetőtábláján, a helyi koordinátornál T:06 30 617 6415.