Zarándoknap a család felelős férfi tagjaiért

cikk, 2017.09.22. 11:15, szerző: sodi


2021. Augusztus 14-én és 15-én a család felelős férfi tagjaiért ajánljuk az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - Indulj el a test és a lélek közös útján a család felelős férfi tagjaiért!

Nyolcadik éve már, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepekor zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt. A csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket. A felajánlott célért való tenni akarás jelentése kettős ebben az értelemben: a komoly testi áldozat mellett az imádság ereje is meghúzódik. A zarándoklat felajánlása pedig igen gyakran célt is ér.

zarándok3 jó méret

Szeretettel osztjuk meg ennek példájául egy résztvevő sorait:

„Tavaly egyik barátnőmmel vettünk részt a zarándoklaton. Ő akkor 5 hónapos kismamaként, én pedig, mint 1 gyermekes édesanya, 1 gyermekét elvesztő édesanya, valamint gyermekre vágyó édesanya. Imádkoztam a pócsi Szűzanyához, kértem, hogy adja nekem ismét az anyaság ajándékát, amit karácsonyra meg is kaptunk. Jelenleg a 30. héten tartunk a csoda útján. És mennyire kegyes volt hozzánk az Úr, tavaly augusztus 25. napján volt a zarándoklat. Akkor kértem őt, idén pedig már akkor, a karjaimban tarthatom a gyermekem, ugyanis augusztus 24. a születés várható időpontja, pont az a nap amikor lesz az idei 1Úton zarándoknap.”

zarándoklat fehér pÉTER

Az elmúlt másfél-két év sok változás hozott. A rendkívüli helyzet megélése sokakat indított belső útra, igazi önfejlődésre. A mindenkori vírushelyzetnek megfelelő szabályok betartása mellett 2021. augusztus 14-én és 15-én mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy útra kelljen és tegyen valamit. Tegyen valamit azokért a férfiakért, akik ma vállalják a felelősséget a családtagokért: elődlegessen szeretetből. Legyenek ezek a férfiak édes, mostoha, vagy nevelő apák, nagy- és dédapák, nagybácsik, fiú testvér...bárki aki férfiként szerető módon áll családtagjai mellett. 

Egy zarándoklat során megoszthatjuk zarándoktársainkkal fájdalmunkat, vagy boldogságunkat, tanulhatunk egymás hibáiból, megoldást, eszközt adhatunk az útkeresők kezébe, ezért reméljünk, hogy sokan csatlakoznak a zarándoknaphoz.

20120810-Ifjusagi szekely zarandoklat

 

A központi lelki programhoz minden zarándokszakasz kínál valami pluszt, ami igazodik a helyi közösség, az érintett terület lelki életéhez, de akár a terepviszonyokhoz is. Az idei 1 Úton zarándoknapon nem csak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy lovon, sőt kenuval is megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a lelkiségben eltöltött zarándoklás.

2012__Palos_70_Zarandoklat__075.jpg

Csatlakozni - egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, pl: a kerékpáros szakaszok - bárhol bármikor lehet. A Mária Út lehetőséget biztosít arra, hogy ne az otthonunktól távol találjuk meg ezt a lehetőséget, hanem saját régiónkban is ki lehessen próbálni a zarándoklást. Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknapnak az az egyik célja, hogy megmutassa, hogy itthon is lehet zarándokolni és tartalommal megtölteni a csodás természeti és épített környezetben aktívan, erőnkön felül teljesítve eltöltött időt.