1Úton nemzetközi zarándoknap

cikk, 2013.10.12. 17:16

1uton_head

A Mária Út főágát átölelő zarándoknap Mariazell és Csíksomlyó között

A Mária Út Egyesület és a Mária Rádió egy olyan hagyomány elindítását tervezik, mely a Mária Út fővonalát Mariazell és Csíksomlyó között átöleli. Ez pedig nem más mint egy kiválasztott napon egyszerre történő zarándoklás az érintett településeken élők beonásával. A Mária Út minden szakaszán egy közös célért, a családokért lesz zarándoklat 2014. augusztus 16-án, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő Zarándoknap az 1Úton nevet viseli.

A Mária Úton életre kel a csoda: az emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért, családjaikért zarándokolnak és a mai széthúzó világban átélik az egységet, és ez hatalmas lelki jelentőséggel bír. Az 1Úton zarándoknap reményeink szerint több ezer ember számára fog zarándok élményt adni, és új és nagy lendületet kap a Mária Út egésze s ezzel egy nagy lépést teszünk a missziós célunk felé.

Az 1Úton Zarándoknap megszervezése nagy lelkierőt igényel és nagy munka lesz, ehhez a szervezők továbbra is várják azok jelentkezését, akik örömmel vennének részt az 1Úton esemény szervezésében mint helyi koordinátor, vagy zarándoklat-vezető.

További részletek az 1Úton Zarándoknap honlapján: http://1uton.mariaut.hu/