Budapest, Normafa Látogatóközpont - Budakeszi, Makkosmária

gyerek

1ut_1-12b. Szent Mónika gyermekzarándoklat

Koordinátor: Rigóné Tomka Lea
     telefon:+36 30 544 4364,  e-mail: lea.tomka@gmail.com
Zarándoklatvezető: Szláby Tibor plébános
Ez a látássérült zarándokok szakasza is!

pikto_gyalogos I. nagyrészt sík, jól járható út

pikto_bicikli *** nehezen járható

pikto_lovas *** nehezen járható

pikto_lovas ***** nem járható

pikto_tj_v1ut *** kijelölt zarándokút

 

TALÁLKOZÁS: 9:30-tól Budapest, Normafa Látogatóközpont
INDULÁS: 10:00 órakor
ÉRKEZÉS: Makkos-Mária Kegytemplom: 13:00
Táv: Kb. 3 Km, több megállóval
VISSZAUTAZÁS: ha személyautóval érkeztek, akkor sajnos vissza kell sétálni a normafai parkolóhoz, vagy az apukák visszamehetnek az autókért, és Makkosmária lejönnek vele értetek. Ha busszal érkeztek a Normafához, akkor Makkosmáriától a 22-es busz visz vissza a Széll Kálmán térhez

NAPKÖZBENI ÉTKEZÉSEK: Az étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Helyi élelmiszer vásárlásra nem lesz lehetőség. Kérünk benneteket a közös agapéra készüljetek.

ÖLTÖZET: túraöltözet, esőköpeny, sapka, kényelmes túrázásra alkalmas zárt cipő. Célszerű már bejáratott cipőbe jönni, nehogy az út alatt törje fel a lábad!

A zarándoklaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

REGISZTRÁCIÓÉRT KATT IDE!

NYILATKOZAT: A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt, orvosi ügyeletet sajnos nem tudunk biztosítani. Mire készüljünk? A zarándoklat alatt törekszünk, a jelenben létre, az Istennel való találkozásra. Ennek érdekében lesznek szigorúan csendes időszakok is, máskor pedig bár van lehetőség beszélgetésre, fontos tiszteletben tartanunk egymás lelki útját és csendjét. Törekedjünk a lelki, minőségi beszélgetésre, próbáljuk kerülni a „fecsegést”. Lesznek vezetett megosztások is, és közös imádságok, lelki impulzusok, énekek. Kérjük az itthoni ügyeket lehetőség szerint előre úgy intézni, hogy a mobiltelefonokat – vészhelyzet kivételével – a zarándoklat teljes időtartama alatt ki tudjuk kapcsolni. Fényképezni szabad a túra alatt.

Legfőképp pedig: Készüljünk nyitottsággal és befogadó szívvel. A lelki úthoz hozzátartozik, hogy bizonyára lesznek könnyű, örömteli részek és nehézségek is. Sose feledjük: „Az Istent szeretőknek minden javukra válik.” Meg fogjuk látni, hogy mindezek által juthatunk el túránk igazi céljának teljesüléséhez.

Zarándokkísérők: Rigóné Tomka Lea, Rigó István, Kovács Annamária

A zarándoklat menete: A zarándoklaton 3 állomás lesz, ahol a gyermekek pecsétet kapnak a zarándokútlevelükbe (melyet az Anna-réten kapnak az érkezéskor). Ezeken az állomásokon egy kicsit elmélkedünk, beszélgetünk, éneklünk.
A zarándoklat Makkosmárián Szentmisével ér véget, melyet Szláby Tibor atya tart. A Szentmisét gyermekprogramok követik a templomkertben, melyek előreláthatólag 15 óráig tartanak majd.

Hozzatok magatokkal, pokrócot, labdát. Viszont a járműveket (bicikli, motor) kérjük hagyjátok otthon.