Budapest, Normafa Látogatóközpont - Budakeszi, Makkosmária

fitalok

1ut_1-12b. Szent Mónika gyermekzarándoklat

Koordinátor: Rigóné Tomka Lea
     telefon:+36 30 544 4364,  e-mail: lea.tomka@gmail.com
Zarándoklatvezető: Szláby Tibor plébános
Ez a látássérült zarándokok szakasza is!

pikto_gyalogos I. nagyrészt sík, jól járható út

pikto_bicikli *** nehezen járható

pikto_lovas *** nehezen járható

pikto_lovas ***** nem járható

pikto_tj_v1ut *** kijelölt zarándokút

"Ti a változás magvetői vagytok"
1Úton zarándoklat a FIATALOKÉRT - 2023. augusztus 12.10:00 Normafa

Kedves Zarándoktársunk! Íme pár HASZNOS INFORMÁCIÓ a családos zarándoklatról, melyek segítenek bennetek, hogy kellőképpen fel tudjatok készülni erre a különleges napra:

TALÁLKOZÁS: 9:30-tól Normafa Látogatóközpontnál 
INDULÁS: 10:00 órakor
ÉRKEZÉS MAKKOSMÁRIÁRA: 12:00, Szentmise a szabadban a templom kertjében (rossz idő esetén a templomban)

A zarándoklat menete: A zarándoklaton 3 állomás lesz, ahol a gyermekek pecsétet kapnak a zarándokútlevelükbe (melyet a Látogatóközpontnál kapnak az érkezéskor). Ezeken az állomásokon egy kicsit elmélkedünk, beszélgetünk, éneklünk, játszunk. A zarándoklat Makkosmárián Szentmisével ér véget, melyet Szláby Tibor atya tart. A Szentmisét követően a templomkertben a természet szépségét dicsérő és megóvó foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalok és gyermekek, melyek előreláthatólag 15 óráig tartanak majd.

PROGRAM: A Naphimnusz Egyesülettel karöltve, a zarándoklatunkon a fiatalokat és a gyermekeket a teremtésvédelemmel ismertetjük meg játékos módon. A vezérvonalunk Ferenc pápa Laudato si' enciklikájának főbb gondolatai lesznek, természetesen a gyermekek nyelvére fordítva. Amíg a környezetvédelem az ember és a természet harmóniájára mutat rá, addig a teremtésvédelem kiegészül az Istennek tulajdonított teremtő erővel. Mindaz, ami körbevesz bennünket a Jóisten adománya. Ránk bízta, hogy műveljük és vigyázzunk rá.

VISSZAUTAZÁS: ha személyautóval érkeztek, akkor sajnos vissza kell sétálni a normafai parkolóhoz, vagy az apukák visszamehetnek az autókért, és Makkosmária lejönnek vele értetek. Ha busszal érkeztek a Normafához, akkor Makkosmáriától a 22-es busz visz vissza a Széll Kálmán térhez.

NAPKÖZBENI ÉTKEZÉSEK: Az étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Helyi élelmiszer vásárlásra nem lesz lehetőség. Kérünk benneteket a közös agapéra készüljetek. ÖLTÖZET: túraöltözet, esőköpeny, sapka, kényelmes túrázásra alkalmas zárt cipő. Célszerű már bejáratott cipőbe jönni, nehogy az út alatt törje fel a lábad!

A zarándoklat előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi oldalon:

REGISZTRÁCIÓÉRT KATT IDE!

NYILATKOZAT: A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt, orvosi ügyeletet sajnos nem tudunk biztosítani. Mire készüljünk? A zarándoklat alatt törekszünk, a jelenben létre, az Istennel való találkozásra. Ennek érdekében lesznek szigorúan csendes időszakok is, máskor pedig bár van lehetőség beszélgetésre, fontos tiszteletben tartanunk egymás lelki útját és csendjét. Törekedjünk a lelki, minőségi beszélgetésre, próbáljuk kerülni a "fecsegést". Lesznek vezetett megosztások is, és közös imádságok, lelki impulzusok, énekek. Kérjük az itthoni ügyeket lehetőség szerint előre úgy intézni, hogy a mobiltelefonokat - vészhelyzet kivételével - a zarándoklat teljes időtartama alatt ki tudjuk kapcsolni. Fényképezni szabad a zarándoklat alatt. Legfőképp pedig: Készüljünk nyitottsággal és befogadó szívvel. A lelki úthoz hozzátartozik, hogy bizonyára lesznek könnyű, örömteli részek és nehézségek is. Meg fogjuk látni, hogy mindezek által juthatunk el túránk igazi céljának teljesüléséhez. Hozzatok magatokkal, pokrócot, labdát. Viszont a járműveket (bicikli, motor) kérjük hagyjátok otthon. Ha bármi kérdésetek merülne fel, hívjatok, írjatok nyugodtan! Szeretettel várunk!

Koordinátorok (a Mária Rádió Szent Mónika Közössége) Rigóné Tomka Lea +36 305444364 lea.tomka@gmail.com

Sose feledjük: "Az Istent szeretőknek minden javukra válik."

Zarándokkísérők: Rigóné Tomka Lea, Rigó István A Zenei szolgálatot a JubiLatte családi kórus vezeti.