Spirituális Tanács a Mária Úton

cikk, szerző: reka

Kiscell5.JPG

Megalakult a Mária Út Egyesület Spirituális Tanácsa az egyesület november végi, önkormányzatoknak szóló munkatalálkozóján. A Spirituális Tanács öt egyházi személyből áll, tagjai: Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Kálmán Peregrin Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhelyünk igazgatója, Kapin István debreceni parókus és Kirner Zoltán Celldömölk plébánosa. Steinbach József a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke megfigyelőként vesz részt a munkában.

 

Az alakuló ülésen résztvevők meghatározták a Spirituális Tanács elsődleges feladatait, melyek a következők:

-          a Mária Út lelkiségének megőrzése

-          a Mária Úton zajló események és rendezvények kereszténységhez hű megvalósítása

-          a zarándoktársadalom és hagyományok erősítése és építése a Kárpát- medencében

-          logók, szimbólumok, jelképek használatának ellenőrzése

-          a Mária Út Egyesület döntéseinek véleményezése

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök az alakuló ülésen elmondta, a Mária Út a Kárpát-medencében szétszóródott magyarság és a társadalom lelki ütőere, hiszen a Mária Út összeköt, a zarándoklás pedig lelki és társadalmi sebeket gyógyít.

 

A Mária Út Egyesület önkormányzatoknak szóló munkatalálkozóján több mint ötven olyan polgármester is részt vett, akik önkormányzatukkaltagok a Mária Út Egyesületben. A munkatalálkozón megvitatták a szállásfejlesztések lehetséges módjait és a 2016-ban megrendezésre kerülő rendezvényeket.