Deli Julianna

cikk, szerző: svg

Jászivány-Jászapáti - 2016. augusztus 27. - Irgalmasság útja

Három éve a Jászberény- Jászfényszaru szakaszon vettem részt. Egy kis csapat, a Jászol Család Egyesület, elvállalta, hogy a Jászberény-Pély szakaszt bejárja és fölfesti. A feladatot Utasiné Dr. Garay Borbála, Bori ötölte ki számunkra. Nagy lelkesedéssel fogtunk hozzá a tervezéshez, a megvalósítás már lassabban haladt, de tavaly már indulhatott a zarándoklat ezen a szakaszon a csapat összefogásának köszönhetően. Tavaly sajnos nem tudtam itt lenni az első zarándoklaton.

Nagyon vártam augusztus 27-t. Kíváncsi voltam, hányan jönnek el. Több plakátot is kitettem, az atyák hirdették a templomban, meg is osztottam. A buszpályaudvaron már megnyugodhattam. A sofőr csodálkozott is, hogy tele van a Jásziványra induló busz. A Jásziványiak már vártak a templomnál, autóval is érkeztek. Végül 32-en indultunk a később csatlakozókkal együtt. Minden útszéli keresztnél megálltunk, imádkoztunk.

Nagy meglepetés volt a szépen felújított Szentháromság szobor a Pélyi úton. Jól esett együtt morzsolni a rózsafüzért azokkal az emberekkel együtt, akiket ismerünk ugyan, de csak köszönünk és elszaladunk egymás mellett. Most egy kis beszélgetésre is jutott idő. Borinak ugyan a szervezésre most kevesebb ideje volt, de a zarándoklatra nagy munkával készült. Összegyűjtötte szűkebb hazánk, a Jászság demográfiai adatainak változását az elmúlt 20 évről. Szívszorító volt hallgatni a Jászság településeinek fogyását és korosztályainak átrétegződését. A Jászságért külön is imádkoztunk. Csüggedésre azonban nincs okunk, hiszen zarándok csapatunkban minden korosztály képviseltette magát, és szép számmal eljöttünk.

A Jászapáti temető kápolnájánál vártak bennünket azok, akik nem vállaltak hosszabb utat, de az utolsó szakaszt velünk együtt akarták megtenni. A templomban Kovács József Atya köszöntött bennünket. A szentmise után pedig kedves kollégáim vártak mindenkit egy agapéra.

Hálás vagyok a Jó Istennek, hogy ilyen jól sikerült ez a nap. Biztos vagyok benne, hogy nem csak jól éreztük magunkat, de az 1úton zarándoklók imája meghallgatásra talál, kérésünk ereje összeadódik.

Néhány kép a facebook-n: https://www.facebook.com/julianna.deli.5/media_set?set=a.643353735838001.1073741830.100004901408420&type=3

 

2016. augusztus 31.

                                                                                                                 Deli Julianna