1 Úton négy megyén keresztül

, 2019.04.05. 08:41, szerző: sodi

oroksegunk_templom_Celldomolk_1_2.jpg

Szeretettel várunk az 1Úton Nemzetközi zarándoknap keretében szervezett zarándoklatra.
Misét celebrál Hortobágyi Ciril pannonhalmi főapát

null

Dátum: augusztus 24-25 (szombat-vasárnap)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Indulás: 7,00 Blaha Lujza tér, Corvin áruház elől

Szállás: Celldömölk, Vasvirág Hotel, 2-3 ágyas komfortos szobákban

Ellátás: Félpanzió (vacsora-reggeli)

Tervezett program:
Székesfehérvári városnézés során megtekintjük a Nagyboldogasszony - Nepomuki Szent János plébánia templomot, majd a Koronázó téren található Romkertet.
Veszprémben, a királynék városában sétálunk, majd az Árpádházi Szent Margit Plébánia templommal ismerkedünk.Itt meghallgatunk egy rövid orgonakoncertet is.
Következő állomásunk Kám, a híres Jeli arborétum, ahol vezetett séta során ismerkedhetünk meg fűvel-fával. Celldömölkre a kora esti órákban érkezünk, ahol az 1Úton nemzetközi zarándoknap záró szentmiséjén veszünk részt, amelyet Dr.Székely János püspökatya mutat be az ország egyik legszebb barokk búcsújáró templomában a Nagyboldogasszony templomban, amely a mariazelli Bazilika mintája alapján épült.
Másnapi celldömölki városnézésünk során a 12. század közepe táján, II. Béla által alapított, a boldogságos szűz tiszteletére emelt apátsági Romtemplomot és bencés kolostort keressük fel.
Utunkat Pápán folytatjuk, ahol a Fájdalmas Anya-templomba látogatunk. Itt egyedülálló módon nem Krisztus szenvedéstörténetének 14 állomását, hanem a Rózsafüzér imádság Fájdalmas rózsafüzér részletének jeleneteit vetíti elénk a Kálvária-domb:
1. aki érettünk vérrel verejtékezett
2. akit érettünk megostoroztak
3. akit érettünk tövissel megkoronáztak
4. aki érettünk a /nehéz/ keresztet hordozta
5. akit érettünk keresztre feszítettek Ha időnk és erőnk engedi a bencés Nagyboldogasszony templomnál zárul rövid ismerkedésünk Pápa templomaival.
Hazafelé útba ejtjük még Győr városát, ahol a híres könnyező Szűzanya kegykép előtt mondunk hálát az Úrnak a Nagyboldogasszony Székesegyházban. .....és aki szeretné meglátogathatja az éppen zajló győri borfesztivál rendezvényét is egy zarándoklatot lezáró koccintás erejéig!
Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Részvételi díj: 19.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és lelkivezetést, szállást, félpanziós ellátást.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és fakultatív költségek árát.

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: Perczel Éva +36 30 165 45 36, Molnár Anikó +36-30-171-93-77

Jelentkezés: ITT