Varga Anita önkéntes beszámolója a Szob-Esztergom szakaszról

cikk, 2022.08.25. 16:30, szerző: sodi

esztergom

Hála van a szívemben.

Várakozáson felüli létszámmal indultunk útnak. Nálam 15 fő regisztrált és végül 26-an indultunk útnak. Szerencsére bőven volt nálam énekeskönyv. Felírta mindenki az út elején az imaszándékát és egy díszes zsákocskába tettük, majd felakasztottuk a keresztre. (A zarándoklat végén a miséző atya az oltárra helyezte.)
Elkísért minket az utunkon Pió ferences (laikus) testvér. Ő vezette az imákat és mondott pár gondolatot. Nagyon hamar, már 5 órára a Bazilikába érkeztünk.

Jól esett, hogy fogadott bennünket Romanek Etelka. Felhívott telefonon, hogy mikor érkezünk. Nagyon jó kezdeményezés, hogy fogad minket valaki érkezéskor. Készségesek voltak a Bazilikában is. Előre jeleztük, hogy szeretnénk esetleg mosdóba menni szentmise előtt. Láthattuk a Bazilika csodálatos, hatalmas sekrestyéjét.
A szentmisét a káplán atya mondta 6 órakor. Egy felvidéki sárkányhajós zarándok csoporttal együtt vettünk részt a misén. Gyönyörű volt, mint mindig.
Volt még pár szentendrei család is, akik eljöttek autóval Esztergomba, hogy velünk együtt reszt vehessenek a misén. Nagyon örültünk ennek is. Ők voltak a mi kis imahátterünk.

Bocsánat, hogy picit kusza volt a beszámolóm, de most még frissen élnek bennem az élmények. Jó volt ma este leírni. Remélem, hogy mindenhol szép számmal, szép zarándoklatok valósultak meg! Köszönjük a lelkesítő e-maileket, háttéranyagokat! Nagyon jól estek és nagyon hasznosak voltak!