Meszárek Terézia önkéntes beszámolója a Nagybörzsöny-Kemence szakaszról

cikk, 2022.08.25. 16:33, szerző: sodi

kemence

Ezt a zarándoklat másképpen éltük meg, mint az eddigieket. Lélekben gazdagodtunk és jó volt együtt zarándokolni a másik kis csapattal.

Még sosem vezettem ekkora csapatot, izgultam is az elején, de hála és köszönet az egyesület munkatársának, Galgócziné Szabó Zsófianak sok segítségéért, hogy ezt leküzdöttem.

Kis csapatunk 13 fővel Dunabogdányból reggel fél 7-kor indult 4 autóval a Szobi révig, majd a Dunán átkelve Nagybörzsönybe buszoztunk, ahol egy 15 fős zarándokcsoport csatlakozott hozzánk Merő Réka vezetésével, Szendehelyről. 9,00 órakor indulás, majd első állomásunk a falut elhagyva az erdő szélén volt.
Rövid bemutatkozást követően, elhangzottak a fővédnöki levelek, majd az imák és a technikai információk ismertetése után énekelve indultunk tovább.
Útközben egy tized rózsafüzért imádkoztunk, énekeltünk.
Ebéd előtt délben az Úrangyalát imádkoztuk gondolva a több, mint 10.000 zarándokra. Majd egy kis emelkedő után 15 perces csendszünetet tartottunk, melyet imádság, éneklés követett.
Fél négy körül érkeztünk meg Kemencére, itt a plébános atya áldásban részesített minket.

Ezt a zarándoklat másképpen éltük meg, mint az eddigieket. Lélekben gazdagodtunk és jó volt együtt zarándokolni a másik kis csapattal.

Igazán missziós és gyümölcsöző is volt ez a zarándoklat, mert született egy tanúságtétel:

Egy elvált fiatal zarándoktársunk hazaérkezésekor felhívta volt Anyósát, akivel egy éve nem beszélt és ez mindkettőjüknek jól esett. Bízom benne, hogy a következő 1Úton zarándoklat hasonló vagy még gyümölcsözőbb lesz!

A Jóisten és a Szűzanya áldásával!