Nádasdi Gábor önkéntes beszámolója a Veresegyház-Vác szakaszról

cikk, 2022.08.25. 16:41, szerző: sodi

vác

A második állomásunk felé haladva felhívott telefonon Varga Lajos püspök atya, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, hogy a zarándoklattal tartana. Nagyon meglepett...

Korábban kétszer vettem részt ezen az úton. Egyszer 2 éve, egyszer pedig 4 évvel ezelőtt, tehát úgy kétévente, de vezetőként sohasem.

Idén Tornay Gábortól beugróként vettem át a szervezést.

Meglepett, hogy igen sokan vagyunk a Veresegyház-Vác szakaszon, ezért hálát adtam Istennek, mert a hét elején még a fele sem volt a csapat létszáma legalább is az elektronikus regisztrálók közül.

Minden településen, ahol csak megálltunk nagy-nagy szeretettel fogadtak minket és az elmélkedéseket, gondolatokat is együtt hallgattuk meg.

Őrbottyánban -a második állomásunk felé haladva- felhívott telefonon Varga Lajos püspök atya, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, hogy a zarándoklattal tartana. Nagyon meglepett és örömmel kértem, hogy természetesen várjuk őt is bárhol csatlakozik is. A Gyümölcsoltó Boldogasszony pihenőnél ért minket utol és onnan együtt mentünk be Vácra.

Jó volt megélni ezt a zarándoklatot ennyi békére, békességre vágyó testvérrel. Jó volt megélni az egymás közötti testvéri szeretetet a zarándoklat során a megállóknál és a kíváncsiskodó tekinteteket, baráti köszöntést azokon a részeken, ahol házak között vagy forgalmas út mellett vezetett az utunk.

Hálás vagyok Istennek azért, hogy részt vehettem a zarándoklaton. A szervezésben biztos volt olyan, amit legközelebb máshogy kellene csinálnunk, pl a több fénykép, videofelvétel, kézi regisztráció elősegítése, rózsafüzér imádság pihenőben nem pedig az úton mert ott nem eléggé hallatszik...stb, azonban azt gondolom, hogy Isten megadta ezen a zarándoklaton az együttlét örömét.

A közös fáradtságunkat, amit a nap végén a Szentmisén fel tudtunk ajánlani Istennek az örömünket, összetartozásunkat, az egy úton haladás örömét és a belső békénk megteremtésének és e béke átadásának kegyelmét. Az áldozat az a legteljesebb szó, amely kifejezi önmagunk felajánlását az egymás közötti békéért a világ békéért.

Talán ez a kis dal kifejez mindent, amit a békéért tenni szeretnénk.

"Legyen béke a szívemben, segíts ebben Istenem
Nem kérek mást semmi mást, csak nálad keresem a gyógyulást
Hogy a világban egyszer béke legyen.
Azt magamon kell elkezdenem Lélektől-Lélekig a békesség így születik."