Cursillo meghívó

Időpontja: 2023.03.16. 10:30 - 04.02. 17:00
, 2022.11.22. 10:30, szerző: sodi

Cursillo

Zarándkoklat lelki megalapozásaként gyere el a Cursillo-ra.

Röviden a Cursillóról

A cursilló (spanyol eredetű szó) magyarul a kereszténységről szóló rövid tanfolyamot jelent. Segítségével a vallásosak, de a hittől, egyháztól távol lévők, a „maguk módján” Istenhívők is mérlegelhetik és átélhetik, mi a keresztény megközelítés és válasz a ma nagy kérdéseire. Több nemzedéknek nem volt módja hazánkban mélyebben megismerni azt a talajt, amin az európai civilizáció kivirágzott. Ezt a hiányt igyekszik bepótolni a cursilló, ami egy rövid, intenzív, bentlakásos tanfolyam. Három és fél nap alatt (csütörtök 17,30-tól vasárnap 17-ig tart teljes ellátással) olyan sokat nyújt, amire a legtöbben egy életen át emlékezni fognak. A cursillon nincs előre meghirdetett részvételi díj. A cursillot a résztvevők, főleg a már cursillot végzettek önkéntes adományai finanszírozzák.

A cursilló nem csak a vallásos embereknek való. Mondandója a tapasztalatok szerint a résztvevők nemétől, családi helyzetétől, felekezetétől, korától, képzettségétől és társadalmi helyzetétől függetlenül is érvényes és nem ritkán lelkesedést kelt. Mára több tízezer ember végezte el a cursillót hazánkban.

A cursilló inkább lelki élmény, megrendülés a résztvevőknek, mint tudás megszerzése, bár az is. Az ember ráeszmél létének óriási értékére: hogy tudniillik Istennek gyermeke. Szeme előtt új világ nyílik meg. Ez a találkozás nem más, mint egy személyes vallásos élmény. Mivel élmény, a cursillót nem lehet könyvekből megtanulni, vagy megmagyarázni. Hogy mi a cursilló, azt csak az érti, aki átélte.

A cursilló a tapasztalatok szerint örömöt ad, aktivizálja az embert, és tettekre sarkall, hogy magunkat és környezetünket is jobbá tegyük. A cursilló új barátságokkal és új közösségekkel is megajándékozhatja az embert. A cursilló azokat hívja, akik hatással vannak környezetükre. A cursilló célja, hogy az erkölcs megerősítésével javuljanak a közállapotok, és Magyarország újra keresztény legyen, mert csak akkor van jövője.

Szeretettel meghívlak a balatonalmádi cursillóra. A Cursillo helyszíne a Ciszter Rekreációs Központ, Balatonalmádi, Verseny utca 1.

Kérlek, az alábbi űrlap kitöltésével jelezd részvételi szándékodat.

 

A rendezvény előtt írásban ismertetjük a részletesebb tudnivalókat.

 dr Szabó Tamás; elnok@mariaradio.hu +36 30 4676444

Titkárságunk címe: Récsey Zsuzsa 8200 Veszprém Egry József utca 35. Telefon: +36 30 227 0784 Email: zsuzsa@recsey.com

2023.03.16. 10:30 - 04.02. 17:00