Beszámoló az Apostol képzés első estéjéről

cikk, 2012.02.09. 07:36, szerző: mereszter

Apostol képzést hirdetett az érdeklődőknek a MÚT Egyesülete ez év január 30.-ára a budapesti Szent István Bazilikába, amit majd további négy előadás fog követni...
Az összejövetelen több mint 40 kíváncsi és lelkes, főleg fiatal fiú és leány vett részt. Természetesen a középkorosztály is képviseltette magát.

 

Esténk bemutatkozással és a Mária Úrtól szóló kisfilm levetítésével kezdődött a Mária teremben. Majd dr. Farkas Attila (művészettörténész) atya vezetésével átmentünk a templomba, ahhoz az oldal oltárhoz, ahol még állt a Betlehemi jászol. Ő a jászol fölötti oltárképről beszélt a népes hallgatóságnak. A kép Szent István királyt ábrázolja, aki felajánlja a koronát a Szűzanyának.
Párhuzamot vonhatunk mi is életünk és munkánk felajánlásával a MÚT-on. A kép hosszas ismertetése után a Szent Jobb kápolnában tovább folytatta Attila atya a Szűzanya és Szent István király kapcsolatáról szóló értekezését. Egy nagyon tartalmas előadással lettünk gazdagabbak.
A Boldogasszony anyánk című ének 9. versszakának eléneklésével: "Tudod, hogy Szent István örökségben hagyott, Szent László király is minket reád bízott, Magyarországról, Édes hazánkról, Nefelejtkezzél el, szegény magyarokról" és Attila atya áldásával fejeződött be az előadás a kápolnában.

Visszamentünk még a Mária terembe, ahol meghallgattuk Molnár András, Gubicza Katalin, Bernáth Mária (az est háziasszonya) összefoglaló és a többi előadásokra kitekintő ismertetését.
Sok érdekes és fontos információt kaptunk ezen az estén a MÚT-ról. Szívből kívánjuk, hogy a további előadások is hasznunkra váljanak, és a szeptemberre tervezett Mária Út hivatalos átadásához érdemekben tevékenykedő, szorgos vidám emberek segítségét felajánlva örömére legyünk az Úrnak és drága jó Szűzanyánknak.

2012. január 30-án lejegyezte: Takács Edit Dominika Mária utas zarándok