Ne féljetek! - üzenet a fiataloknak az Élő Rózsafüzér zarándoklat kapcsán

cikk

Ne féljetek!

 

Talán nem mindenki tudja, hogy az elmúlt évtizedekben felnőtt nemzedékek nagy részének

szókészletéből hiányoznak az olyan szavak, mint ÁLDÁS, GONDVISELÉS, FOHÁSZ, KEGYELEM, MEGTÉRÉS, stb. Ez egyben azt is jelenti,hogy ezeknek a fiataloknak az Isten, az erkölcs a hit nem mond semmit, csak élnek máról holnapra és a legtöbbjük nem találja a helyét.

Meg kell tudnunk tehát szólítani fiataljainkat, el kell tudnunk érni őket azért,hogy megtalálják Istent vagyis a hitüket, mert nagy valószínűséggel a lelkük mélyén keresik és hiányolják a biztos Forrást. A zarándoklatok, azáltal hogy kimegyünk az utcára, jelezhetnek a számukra valamit. Talán kíváncsivá válnak a hallottak és látottak alapján. A vallásos fiatal is lehet vidám, boldog és ugyanakkor felelősségteljesen gondolkodó.Bele kell kiáltsuk a világba: fiatalok ne féljetek jó fiatalnak lenni!ne féljetek az igazságtól!

ne féljetek tanúságot tenni az evangéliumról,fiatal barátaitok előtt!

ne féljetek a jövőtől!

ne féljetek válaszolni hivatásotokra!

ne féljetek szentek lenni!

ne féljetek a szenvedéstől!Ezek mind, mind vállalható magatartásformák.

II. János Pál pápa is buzdította a fiatalokat,és amikor Krakkóban a „ne féljetek” elhangzott a pápa ajkáról ez a  két szó, megváltoztatta a világot.Az Élő Rózsafüzér zarándoklat jó alkalom a fiatalok megszólítására. Hívjuk őket: gyertek, értetek, a Ti jövőtőkért is imádkozunk!Minden embernek küldetése van, hogy beteljesedjék a nagy cél, amiért az Isten megteremtette illetve megalkotta az embert. A nagy cél az örökkévalóság elérése. Több a célhoz vezető út, de csak egy a kapu. Ezt a kaput kell megtalálnunk, és ennek megtalálásában kell segítenünk egymást.

Apostolokká kell válnunk együtt a fiatalokkal!Édl Román