Kapcsolat-építés Szlovákiában

cikk, 2011.12.14. 17:19, szerző: mereszter

2011.12.10-szlovákiai kapcsolatok

A Mária Út Egyesület az elmúlt egy-két év bátorság-gyűjtögető életszakaszát lezárva, kinyilvánította, hogy kilép a színre, sőt, a tettek mezejére, immár Szlovákiában is.

Az elhatározást két nagy tapasztalat alapozta meg - a missziós lelkület mellett.

Az egyik az a néhány sikeres zarándoklat, amikor bebizonyítottuk magunknak, hogy a zarándokot Szlovákiában is a tenyerén hordozza a Jóisten. A gyalogos zarándokutunkon senkinek sem az jutott rólunk az eszébe, amit általában a sajtó közvetít, sokkal inkább az, hogy hiteles emberekkel találkozott. Olyan emberekkel, akik csakugyan hetekig, két országon is keresztül mennek, hogy  ily módon rendezzék a kapcsolatukat az Istennel és embertársaikkal.

A másik nagy találkozás a szlovákiai magyar cserkészekkel történt. Most már bizton állíthatjuk, hogy van dajkája ott is a Mária út eszményének, megleltük azokat a testvéreinket, akik ebben - éppúgy mint mi - az emberek és a népek megbékélésének útját látják, s tiszta szívvel vágynak is rálépni erre az útra.

Reményeinket egy novemberi rév-komáromi, majd az e hétvégi budapesti találkozó táplálja. E két félnap elég volt, hogy átvegyék a kezdeményezést, s a munkacsoport igazi ötletbörzévé váljon. Mi a tapasztalatainkat, ők pedig a kapcsolataikat teszik a közös asztalra.

Reméljük, rövidesen meghívót is küldenek valamelyik útvonal-bejáró zarándoklatukra, hogy megmutassák, mitől jó cserkésznek lenni Szlovákiában!

Akit érdekel a lehetőség, s szeretne ebbe az izgalmas és felelősségteljes munkába bekapcsolódni, szeretettel várjuk!

Merva Eszter és László, önkéntesek