Nagyböjti máriautas összejövetel - lelkigyakorlattal

cikk, 2012.02.20. 20:31, szerző: mereszter

Markazi pihenőbázis a Mária Út mentén

Kedves Barátunk!
 
Szeretettel értesítünk, hogy a jövő hét végén Nagyböjti máriautas összejövetelt szervezünk a markazi tóparton, a Mátrai Erőmű pihenőházában. A rendezvény 2012. március 2-4 között, péntek délutántól vasárnap délig tart.

Pénteken a "Keresztény vendégfogadás, és a szervezett zarándoklatok 2012-ben, különös tekintettel a Mátraalja adottságaira" témát próbáljuk körüljárni - remélhetőleg a környékbeli községek képviselőinek aktív bekapcsolódásával! Természetesen számítunk az egyesület tagjainak, önkénteseinek, zarándokainak aktív részvételére is.

Szombaton 9:00 és 13:00 között Kázmér atya - a gyöngyösi ferencesek rendházfőnöke - tart nekünk böjti lelkigyakorlatot.
Délután pedig a Mária út jelzésrendszeréről cserélünk véleményt és megtervezzük az idevágó munkákat, hogy az idei nagyzarándoklatok résztvevői folyamatosan érezzék a rájuk áradó figyelmünket.
 
Esténként lehetőség lesz közös dolgaink kötetlen megbeszélésére.
 
Vasárnap pedig egy hajnali zarándoklatot teszünk a Mária úton valamelyik közeli templomhoz, ahol szentmisével zárjuk az összejövetelünket.
 Markazon a Csíksomlyói zarándokok

A markaziak fogadják a Csíksomlyói zarándokokat


Az összejövetelre mindenkit szeretettel várunk: egyesületi tagokat, önkénteseket és azokat a zarándokokat is, akik szeretnék megosztani személyes tapasztalataikat a Mária Útról.
 
A résztvevők ellátásáról a következőképpen gondoskodunk:
Szállás két-, ill. háromágyas szobákban biztosított. Hálózsákot nem kell hozni, és a kisgyermekeseket is várjuk, van számukra is "játszótér".
Pénteken vacsora, szombaton reggeli - ebéd - vacsora, vasárnap úti csomag lesz. Az ellátást a böjti időszakhoz illeszkedően tervezzük.
 
Részvételi díj: 7 500 Ft/fő; szombat reggeltől: 5 000 Ft/fő
 
Kérünk, hogy szándékodat február 24-ig jelezd!
 
Szeretettel várunk!
 
Merva Eszter és László
a Mária Út mátraaljai önkéntesei
30-525 8516