Bemutató-oktató jellegű útjelzés-festés a Normafánál

cikk, 2012.03.24. 18:27, szerző: mereszter

Jelzésfestés a Normafánál

Tisztelt és Kedves Címzettek!

Örömmel jelzem, hogy a múlt héten bemutató-oktató jellegű útjelzés-festést végeztünk a Normafa térségében a Mária Út Egyesület és a Műanyag SC Természetjáró Szakosztályának önkénteseivel, egyidőben és csatlakozva a Szt.Jakab zarándokút jelzésfestő találkozójához.

A közös akció során:

- felfestettük az észak-déli "kék" Mária út jelzéseit a Szépjuhászné - János-hegy (libegő) - Normafa; továbbá az Ördög-orom - Gazdagrét - Kőérberki út szakaszon, a csatlakozó és fonódó jelzéseket szükség szerint kiegészítettük, részlegesen felújítottuk,

- ennek során felújítottuk, kipótoltuk a Normafa síház - Anna-rét térségében a megrongált jelzéseket (ahol lehetett az eredeti helyre visszafestve).

- Néhány fotó itt: (szabadon használható, terjeszthető) Jelzésfestés fotói a Normafánál

A felújított jelzésekkel kapcsolatban észrevételeket szívesen fogadunk. A további, Normafa és Makkosmária között megrongált útjelzésekkel ezúttal nem foglalkoztunk, ezek ügyében egyeztetést, állásfoglalást, összehangolt közös tervezést/munkát kezdeményezünk az illetékesekkel (pl. PPZRt. és BTSSz); tekintettel arra, hogy ez a rongálás ugyanazon szakaszon ismételt jelenséggé vált; nemcsak a jelzésekben, hanem magukban a fákban is károkat okozott, továbbá hosszabb szakaszról van szó és több útvonalat (Z+, S+, S, Mária út, Szt.Jakab út, Magyar Zarándokút) érint.

Üdvözlettel
   Molnár András.