Beszámoló a celldömölki zarándoktalálkozóról

cikk, 2012.06.24. 21:07, szerző: bmmaric

Június 8-9-én sikeresen lezajlott Mária utas zarándoktalálkozónk Celldömölkön. A találkozó célja volt a nyugat-dunántúli közösségekkel való kapcsolat kialakítása, kiemelten Celldömölkön, illetve a meglévő térségi kapcsolatok elmélyítése. A már kijelölt és 2012. augusztusában átadandó út további gondozása, fenntartása.

A találkozón többek között szó volt a kiemelt helyi tevékenységekről, szakaszfelosztásról, szakaszfelelősségről, a Mária utas zarándokfogadás egységesítésének igényéről, mint lelkiségről, valamint a szállás- és pecsételőrendszerről.

Bemutatásra került a Vas megyével "közös kiadású" "lila" zarándokkalauz. A celldömölki közösséggel az út gondozása-fenntartása  érdekében feladatokat egyeztettünk.

Az alábbi zarándokprogramok lettek véglegesítve:

jún. 30. Kirchberg - szakaszavató

aug.15. Mária út püspöki/érseki avatók, Esztergomban, Mátraverebély-Szentkúton, Csíksomlyón, ezzel egy időben a Mária Rádió csillagzarándoklata Celldömölkre.

aug.19. Projektzáró és szakaszavató Kőszegen (Rőtfalva-Kőszeg, Básthy Béla)

aug.20 - szept. 8. Szent Jobb zarándoklat - nyugat Budapest-Mariazell mely a Csíksomlyó-Mariazell Mária út avató zarándoklat része, erre a fő úttól távolabbi helyek rácsatlakozása is lehetséges

szept. 8-án A Szent Jobb zarándoklat ünnepélyes fogadása Mariazellben.

A találkozó az első napon közel 30 fő részvételével zajlott, (Csepreg, Sopron, Kőszeg, Vasvár, Vas Megyei Önkörmányzat, Csatka, Bakonyerdő, a celldömölki plébánia tagjai, a MÚTKE elnöke, vezetősége és önkéntesek...)

Köszönet a résztvevők nyitottságáért, építő vagy éppen kritikus, de előrevivő gondolataik - tapasztalataik megosztásáért. Köszönetünket fejezzük ki vendéglátóinknak, Kirner Zoltán atyának és közösségének a szíves vendéglátásért, hogy befogadók voltak a találkozó megszervezésére. A Kis-Celli Mária kegyhely történetének ismertetéséért, a Tárház bemutatásáért, és minden apróságért mellyel a találkozót gördülékennyé tették.

Minden kedves Mária utas társunknak kívánjuk, hogy egyszer tapasztalja meg a celldömölki  vendégszeretetet.

Bernáth Mária