Jelzésfestés a Corvinus Egyetem hallgatóival

cikk, 2012.10.25. 19:13, szerző: bmmaric

jelzésfestés

2012 szeptemberében, még a nyári hőség erős utóhatásaként, az enyhet adó eső eljövetelének hetében a Corvinus Egyetem hallgatóival ismét a Mária Úton tevékenykedtünk.

Munkánk eredményeként az M10-es út Bajót - Serédi kastély – Vértestolna - Koldusszállás szakaszát öt csoportban újítottuk, illetve festettük fel. Az első napi betanulást követően néhányunknak a gyönyörű környezetben található Serédi Kastély adott szállást. Csak ajánlani tudom a csendet, elmélyülést keresőknek, némi nosztalgikus háttérrel: a kíváncsi tehén, a feleselő libák, tyúkok mellett a törtető csődör okozott néhány kizökkentő pillanatot, mikor a névjegyét a folyosón hagyta – szerencsére volt lapát a közelben… A hallgatók könnyen belejöttek a festés terepi munkájába, köszönhetően az alapos elméleti felkészítésnek : az alkalmas szakaszon önállóan tudtak dolgozni – újra bejárva a szakaszt, mondhatom alapos munkát végezve. Köszönet a segítőknek, Katona Palinak és Ildikónak, Dr.Molnár Andrásnak, és a messziről besegítő Puskás Laci bácsinak.

A név nélkül kapott visszajelzések segítik jövendő munkánkat, míg néhány gondolat megosztásra alkalmas :

„Az útvonal festése tényleg érdekes munka volt, ilyet még nem csináltam, és érdekes volt megtapasztalni, mi is ennek a folyamata, nem is beszélve arról, hogy milyen jó volt friss levegőn, a természetben lenni, míg más egyetemisták már rég a padokban gubbasztanak... szóval jó volt! „

„Ez a pár nap mindenképp új, hasznos tapasztalatokat és élményeket nyújtott nekünk. Nagyon szépen köszönjük,…”

Mi is köszönjük, remélve, hogy néhányukkal a jövőben is együtt tudunk tevékenykedni a Mária Úton!

Fehér Péter,Tatabánya