1Úton Nemzetközi Zarándoknap 2024.

cikk

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület  önkéntesei segítségével 2024. augusztus 10-án Nagyboldogasszony ünnepéhez kötödően.

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a gyermek-szülő szeret kapcsolatért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével 2024. augusztus 10-én Nagyboldogasszony ünnepéhez kötödően.

2024. augusztus 10-én a teljes Mária Úton nyitva áll a lehetőség, hogy útnak induljunk. Elinduljunk egy közös célért.

Miért is tegyük ezt meg, mi értelme ennek?
Talán azért, hogy ránézzünk saját magunkra. Nekünk mit jelentenek a valóságban szüleink, vagy gyermekeink, hogy viszonyulunk hozzájuk attól függetlenül, hogy melyik korosztályhoz tartozunk.
Valóban türelmesek vagyunk hozzájuk, valóban keresztényi mód segítjük és szeretjük őket, tényleg büszkék vagyunk rájuk, akkor is, ha nem az elképzeltek szerint élnek, meglátjuk bennük Isten teremtésének tökéletességét? Mit tudunk tenni értük? Valóban arra van szükségük? Mennyiben tudunk alkalmazkodni? Hogy látjuk saját szerepkörünket ebben? El tudjuk fogadni a másik korosztály sajátosságait?

Sok-sok kérdés merülhet fel bennünk egy igazi zarándoklat során, melyre akár ezen a napon, vagy máskor, akár egyedül vagy a zarándok társakkal együtt kereshetjük a választ. Az útra kelés, az úton levés és megérkezés öröme mindenképp a miénk lehet, nem beszélve az ima erejéről, mert az “elemzés” mellett még fontosabb a ráhagyatkozás, segítség kérés, és a hála kifejezése; a párbeszéd Istennel. A szakaszokról részletes információk az alábbi honlapon, és a Mária Út Facebook oldalántalálhatóak.
futó