Zarándoknap a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért

cikk, 2017.09.22. 11:15, szerző: sodi


2024. augusztus 10-én a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért ajánljuk az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - Indulj el a test és a lélek közös útján a fiatalokért!

Tizenegyedik éve, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepekor zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt. A csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket. A felajánlott célért való tenni akarás jelentése kettős ebben az értelemben: a komoly testi áldozat mellett az imádság ereje is meghúzódik. A zarándoklat felajánlása pedig igen gyakran célt is ér.

zarándok3 jó méret

zarándoklat fehér pÉTER

Az elmúlt két-három év sok változás hozott. A rendkívüli helyzet megélése sokakat indított belső útra, igazi önfejlődésre. 2024. augusztus 10-én mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy útra kelljen és tegyen valamit a fiatalokért.

Egy zarándoklat során megoszthatjuk zarándoktársainkkal fájdalmunkat, vagy boldogságunkat, tanulhatunk egymás hibáiból, megoldást, eszközt adhatunk az útkeresők kezébe, ezért reméljünk, hogy sokan csatlakoznak a zarándoknaphoz.

20120810-Ifjusagi szekely zarandoklat

 

A központi lelki programhoz minden zarándokszakasz kínál valami pluszt, ami igazodik a helyi közösség, az érintett terület lelki életéhez, de akár a terepviszonyokhoz is. Az idei 1 Úton zarándoknapon nem csak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy lovon, sőt kenuval is megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a lelkiségben eltöltött zarándoklás.

2012__Palos_70_Zarandoklat__075.jpg

Csatlakozni - egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, pl: a kerékpáros szakaszok - bárhol bármikor lehet. A Mária Út lehetőséget biztosít arra, hogy ne az otthonunktól távol találjuk meg ezt a lehetőséget, hanem saját régiónkban is ki lehessen próbálni a zarándoklást. Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknapnak az az egyik célja, hogy megmutassa, hogy itthon is lehet zarándokolni és tartalommal megtölteni a csodás természeti és épített környezetben aktívan, erőnkön felül teljesítve eltöltött időt.

Szeretettel hívjuk azokat is akik akadályoztatásuk miatt nem tudnak részt venni a zarándoklatokon, csatlakozzanak be az imaháttérláncba, ajánlják e napon gondolataikat, és imáikat a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért.

Aki szeretné, hogy saját imaszándékát hordozzák a csoportok, írja meg nekünk az info@mariaut.hu email címre!