Pünkösdi gyalogos zarándoklat Sümegről Balatonalmádiba

Időpontja: 2017.05.10. 07:14 - 14. 18:00
, szerző: reka

zarándok

Időpont: 2017. május 10-14.

15 évvel ezelőtt a szeptemberi Sümeg-Balatonalmádi zarándoklattal kezdődött el a hazai zarándoklás újjászületése. Ekkor kaptuk meg a Lélektől ajándékul a Mária Út álmát is. 

Idén pedig új hagyományt kezdünk ezen a gyönyörű tájon: húsvéti időben zarándoklatra hívom szeretettel a testvéreket.

A pünkösdi öröm megélésén túl szeretnénk átadni a sok éves tapasztalatainkat azoknak, akik szívük indíttatására gyalogos zarándoklatokat szerveznének vagy vezetnének, mert a zarándoklás nagyszerű módja annak, amiről Pál apostol így ír: „terjedjen az Úr Igéje…” (2Thessz 3,1-5). A májusi esemény tehát zarándokvezető-képzőként is felfogható.

A tervezett program (véglegesítés alatt, még módosulhat):

Máj. 10. szerda: megérkezés Sümegi Kisfaludy vendégházba (egyénileg, fakultatív) ahol az első éjszakai szállás és vacsora lesz azoknak, akik nem reg-gel érkeznek.

Máj. 11. csütörtök: Indulás: reggel 7 órakor. A-Tapolca-Diszel (vagy az út állapotától függően a Gyulakeszi/Csobánc) - Mindszentkálla útvonalon érke-zünk meg Szentbékkállára (kb 30 km.). Szállás és meleg vacsora a Bánó Por-tán, Szentbékkállán.

Máj. 12. péntek: Indulás: reggel 8-kor. A Szentbékkálla – Kőtenger – Kö-veskál (itt Baladincz József atya fogadja a zarándokcsoportot) – Tagyon – Szent Balázs templomrom – Dörgicse útvonalon érünk Vászolyba (kb. 22 km). A nap folyamán keresztutat is járunk. A szállás a Gádor táborban lesz Vászolyon. Itt a konyha és az étkező biztosított, a vacsorát magunk készítjük el.

Máj. 13. szombat: Indulás: reggel 8-kor. Útvonal: Vászoly – Pécsely – Aszó-fő – Sajkod – Tihanyi félsziget – Tihany (kb 22 km.) Tihanyban részvétel az esti szentmisén a Bencés templomban. Szállás a Csizmazia vendégházban, ahol az étkezést újra magunk oldjuk meg.

Máj. 14. vasárnap: A Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Lovas – Alsóőrs útvonalon érkezünk Balatonalmádiba a Szent Imre templomhoz (kb. 24 km), a magyar Szent Család ereklyéit őrző Szent Jobb kápolnához. Érkezéskor az élmények megosztása és záróimádság a templomban - a 19 órai Szentmisén való részvétel fakultatív. Ezt követően hazautazás egyénileg.

A szálláshelyek panzió jellegűek, egyedül Vászolyon szükséges hálózsák. Egy kísérőautó szállítja majd a csomagokat, melyet a zarándokok felváltva ve-zetnek. A szállásra és étkezésre naponta 7-8000 Ft-ot kell kalkulálni fejen-ként. A szállások befogadóképessége miatt legfeljebb húsz fő jelentkezésére lesz lehetőség! 

Jelentkezési lap innen tölthető le.

Imádságos szeretettel várom a leendő zarándoklat-vezetőket:
Szabó Tamás elnok@mariaradio.hu +3630 4676444

P1010119.JPG

 

2017.05.10. 07:14 - 14. 18:00

Útvonal adatok:
Nem tölthető le útvonal.