Magyar English

1Úton kezdőlap

1úton_2016

Zarándoklat a gyermekvállalásért

2016. augusztus 27. - Nemzetközi zarándoknap a gyermekvállalásért

A Mária Út teljes szakaszán egy közös, Közép-Európa nemzeteit összekötő, annak közösségeit fejlesztő célért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület minden év augusztusának végén, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez, a minden évben megrendezésre kerülő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, és Magyarországon egyaránt.

Az 1Úton zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton.

»


Erdő Péter

Dr. Erdő Péter 1Úton zarándoknap fővédnöke

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek elvállalta az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap fővédnökségét. tovább»


ima

Ima az egységért

Az augusztus 22-én megrendezendő 1Úton Nemzetközi Zarándoknap résztvevői útjukat a különböző népek és nemzetek egységéért és békéjéért ajánlják fel. Ez alkalomból a nap folyamán többször imádkozzák el együtt a Székely János püspök atya által írt imát. 
 

tovább»


1Úton Szervezőket keresünk!

Esztermgomi találkozó Az itt felsorolt szakaszokra keresünk kordinátorokat

Jelentkezés: Katona Pál, telefon: +36 30 334 6420
                     e-mail: 
katona.pal@mariaut.hu

 

Lehetőség van a rendezvényhez kapcsolódni egyéb szakaszokon is.

 

»


1Úton Nemzetközi Zarándoknap

kez Minden zarándokút ősmintája a tékozló fiú hazatérése az atyai házba. A zarándok a Teremtő, a Lét Forrása felé indul. Kilép Isten gyönyörű teremtett világába, és magába szívja az általa alkotott harmóniát. Isten felé indul, és az Ő karjaiba érkezik. Ez az az egység, ami az egymás közötti egységünk legmélyebb forrása is. Egy Atyának gyermekei, egymás testvérei vagyunk. Az 1Úton zarándoknap legyen ennek az egységnek megünneplése, erősítése!

Két testvér élt egy majorban. Az egyiknek volt családja, a másiknak nem. Az egyedülálló testvér ezt gondolta magában: ’A bátyámnak gyermekei vannak, nagyobb szüksége van a terményekre.’ Ezért éjjel titokban átvitt az ő csűrébe tíz zsák gabonát. Ugyanezen a napon családos azt gondolta magában: ’Öcsém egyetlen öröme a gazdaságában van.’ Ezért aznap éjjel ő is átvitt tíz zsák gabonát az öccse csűrébe. Reggel aztán ámulva látták mindketten, hogy ugyanannyi zsák gabonájuk van, mint volt. A következő éjszakákon megismételték a zsákok áthordását, de reggelre ugyanazt tapasztalták. Végül az egyik éjjel összetalálkoztak a zsákok áthordása közben. Akkor megértették, hogy mi is történt, és könnyek közt ölelték át egymást. A legenda szerint Isten látta ezt az égből, és elhatározta, hogy ezen a helyen fogja felépíteni templomát az emberek között.

Tegyünk lépéseket egymás felé: szegények és gazdagabbak, a Kárpát-medence különböző népei, különböző felekezetek tagjai! Ha meg tudjuk tenni, akkor át fogjuk élni, hogy Isten ránk tekint, és megáld bennünket.

Vannak olyan történelmi sebek és szakadékok, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani. Tegyük meg 2016. aug. 27-én a hit, a szeretet lépéseit egymás felé, Isten felé!

»


Istendícséret a családokért

kartal_mbesnyo Kedves Zarándokok,

adjunk hálát az Istennek, hogy kezünkbe adta a zarándokbotot,

megépíttette velünk a Mária Utat, hogy sok kisebb-nagyobb zarándoklatot szerveztetett velünk korábban,
így felkészített bennünket még nagyobb feladatokra,

s amikor ezek megvoltak, egy hatalmas munkára hívott, az 1úton rendezvényre, annak megvalósítására, mindnyájunkat.


tovább»


Zarándoklat a Mária Rádió munkatársaival a családszinódusért

Lelki elmélyülés hétfő délelőtt a Fehér Szívek útján

Kep

2014. október 13-án, hétfőn, a Mária Rádió munkatársai végigjárják a Böjte Csaba testvér alapította Fehér Szív Útját, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A zarándoklat a gellérthegyi Sziklatemplomban kezdődik 8.30 perckor szentmisével, majd ezt követően indulnak el a Ferenciek terére, ahova kb. 12 órakor érkeznek. A Mária Rádió munkatársai zarándoklatukat a családszinódus sikerességéért ajánlják fel, és várnak mindenkit, aki velük együtt szeretne zarándokolni Budapest belvárosában.


tovább»


Televíziós és rádiós közvetítések 2014

dunatvAz MTV1 Balatoni Nyár című műsora, a Duna TV tematikus napja, a Mária Rádió tematikus napja, a Hír TV Paletta című műsora, a Szent István Rádió riportja, a Kossuth Rádió A Hely c. műsora számol be az 1Úton zarándoknapról.
.
tovább»