Lelkinap az EgyÚton zarándoknapért Önkénteseket hívunk és várunk

cikk, 2013.10.22. 11:53, szerző: bmmaric

Esztergom-Bakócz-kápolnaLelki nap az Egy Úton zarándoknapért

A Mária Út önkéntesei   egy olyan hagyomány elindítását tervezik, mely az egész Mária utat Mariazelltől Csíksomlyóig átöleli. Egy kiválasztott napon, 2014. augusztus 16-án,  egyszerre lesz zarándoklás a teljes úton érintett településeket is bevonva.Ehhez egy felkészülésként  tartunk egy lelkigyakorlatot, amit Székely János püspök úr vezet, és egyidejűleg munkatalálkozót Esztergomban, a Szent Adalbert központban, 2013. november 15-16-án, péntek délutántól szombat estig.

A Mária Út minden szakaszán tehát Mariazelltől-Csíksomlyóig 2014. augusztus 16-án egy közös célért – abban az évben a  családokért - lenne egynapos zarándoklat.  Ez a zarándoknapot aztán minden évben meg fogjuk szervezni, mindig a Nagyboldogasszony ünnepet követő szombaton. Ez a Zarándoknap az EgyÚton munkanevet viseli. A Mária Úton életre kel a csoda: az emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért, családjaikért zarándokolnak és a  mai széthúzó világban átélik az egységet, és ez hatalmas lelki jelentőséggel bír. Az EgyÚton zarándoknap reményeink szerint tízezer ember számára fog zarándok élményt adni, és új és nagy lendületet kap a Mária Út egésze s ezzel egy nagy lépést teszünk a missziós célunk felé.

 

Ha küldetést érzel arra, hogy ennek a nagyszerű kezdeményezésnek te is aktív résztvevője legyél mint helyi koordinátor, mint  zarándoklat szakaszvezető, mint hírvivő, marketinges esetleg mint adminisztrációs feladatokat ellátó önkéntes, jelentkezz kérem erre az első, felkészítő találkozóra!

 

Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert Zarándokház - 2500 Esztergom, Szent Isván tér 10.
Időpont: 2013. november 15-16.
 
A találkozó programja
 
Nov. 15. Péntek (lelki nap)
 
16.00 Gyülekező, regisztráció, szálláshely elfoglalás
17.00 Megnyitó (Szabó Tamás)
17.10 lelkigyakorlat Székely János püspök atyával
 (általában a zarándoklat lelki oldaláról, saját zarándokélményéről, a zarándoklat liturgiájáról és lelki ívéről, hogy ő maga is egy szakasz vezetője lesz ) 
19.00 Szentmise a kápolnában
20.00 Vacsora
21.00- 22.30 Zarándok élmények – rövid tanúságtételek 
 
Nov. 16. Szombat (szakmai nap) 
 
7.30 Reggeli 
8.15 EgyÚton zarándoklat ismertetése (előadó: Szabó Tamás)
8.45 Feladatok áttekintése, ismertetése (előadó: Besenczi Erika)
9.15 Szünet
9.45 Közös beszélgetés három csoportban, a moderátorokat helyben jelöljük ki
(Koncepció, egymás közötti kommunikáció, célcsoportok és elérésük, motivációjuk, hívószavak, szlogenek, promóciós lépések, finanszírozás, a helyi képviselet, feladataik és megbízásuk)
11.00 Csoportbeszámolók, plenáris megosztás 
12.00 Ebéd
13.00 A délelőtti csoportmunkák összegzése (Szabó Tamás)
13.20 Műhelymunkák 3 csoportban
       1. Legyetek emberhalászok (vezeti Besenczi E – Tomka Lea)  Kapcsolat felvétel a helyiekkel, partnerépítés, (civil, egyházi, önkorm. lokális szponzor.. stb) helyi szervezők megtalálása, motivációjuk és képzésük 
        2. Építsétek az Úr útját (vezeti Bernáth M. - Katona Pál)   út- és program véglegesítés, időbeosztás, zarándoklat-vezetés, egységesség, szükséges eszközök, fakultatív eszközök
        3. Hirdessétek a háztetőkről (vezeti Prontvai V.-Bodor G) Országos promóció,országos és nemzetközi kapcsolatépítés, zarándoklat meghirdetése, média, a rendezvény globális finanszírozása
14.40 Szünet
15.00 Plenáris megosztás (csoport vezetők beszámolnak és aki még akar 1-1 percben a véleményét közzéteheti)
16.30 Zárszó ( Szabó Tamás)
17.00 Szentmise a kápolnában (vagy a bazilikában a rendes szombati mise)
18.00 Hazautazás
A rendezvény önköltséges, a szállás zarándokteremben, 15-20 ágyas szobákban: 1000 Ft/fő, + 500 Ft IFA. Az étkezés: péntek vacsorától szombat ebédig 2560 Ft/fő. 
 

Minden zarándokot nagy szeretettel várok, mert ez lesz a legnagyobb eddigi vállalkozása a Mária Útnak, és talán éppen ez hozza meg az áttörést, hogy tömegesedjen a zarándoklás. Imádkozom ezért.

Kérem tedd szabaddá magad erre az alkalomra és kérlek gyere el erre a lelkigyakorlatra és munkatalálkozóra.

 

Regisztráció feltétlenül szükséges, ezért kérlek  jelentkezz Tomka Leánál:

 E mail: 1ut@mariaradio.hu

 telefon: 06 30 54 44 364  

 

  

Szeretettel köszönt:    Szabó Tamás

                             Mária Út Egyesület elnöke

                             szabo.tamas@mariaut.hu
                                 +36 30 4676444